Промоция по срочни депозити - 4% за 3 месечен депозит до 30.04.2024.
Открий сега
Блог|Bigbank навлиза на българския пазар през следващата година

Bigbank навлиза на българския пазар през следващата година

Естонската Bigbank ще влезе на българския пазар през следващата година, като по този начин ще разшири операциите си в 9 европейски държави.

“Получихме разрешение да започнем операции и да открием клон от естонския регулатор и БНБ, като планираме да стартираме активна дейност в България през Януари 2021 г.” каза Мартин Лянтс, Председател на Управителния съвет на Bigbank. “Първоначално ще предложим на българските клиенти потребителски кредити, като планираме в близко бъдеще да добавим и депозити за физически лица. Целта ни е да станем доставчик номер едно на дигитални финансови услуги в България през следващите 5 години.”

Според управителя на институцията, банките с големи дигитални възможности все още са по-скоро изключение в България. “Ще работим изцяло дигитално в България, т.е. клиентите ще могат да направят абсолютно всичко без да напускат домовете си, което все още е рядкост в България. Смятаме, че това е наше конкурентно предимство, а имайки предвид разпространението на коронавируса, това прави чувствителна разлика за клиентите от гледна точка както на удобство, така и на сигурност” добави Лянтс.

Ще работим изцяло дигитално в България, т.е. клиентите ще могат да направят абсолютно всичко без да напускат домовете си, което все още е рядкост в България.
Martin Länts

Според Лянтс, решението за навлизането в нова държава не се е случило за една нощ и географската експанзия на бизнеса е част от дългосрочната стратегия на банката, заедно с увеличаването на пазарния дял в съществуващите пазари, в които Bigbank извършва дейности. “Направихме задълбочен анализ на няколко държави-членки на Европейския съюз и решихме да изберем България, основно заради големия потенциал на финансовия й пазар. Разпространението на коронавируса изкара българските банки от зоната им на комфорт и повиши дигиталните им способности, но смятам, че можем да предложим повече с нашите технологични решения и да спечелим дял от пазара” каза Лянтс.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) е естонска банка, специализирана в кредити и депозити за физически лица и бизнес клиенти. Банката има представителства в Естония, Финландия, Швеция, Латвия, Литва и България и също предлага своите продукти като трансгранични услуги в Австрия, Германия и Нидерландия.

За повече информация:

Мартин Лянтс, Председател на Управителния съвет на Бигбанк АС
E-mail: [email protected]